Web Analytics

Hovenier

Hovenier

Wat doet een Hovenier precies?
Een hovenier is iemand die zich bezig houdt met het ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen en groenvoorzieningen. Bij het ontwerp van een tuin kan de hovenier rekening houden met jouw persoonlijke wensen. Wil je bijvoorbeeld graag een moestuin of juist een strakke en onderhoudsvriendelijke tuin? Een hovenier kan adviseren en zorgt voor een tuinontwerp dat past bij jouw wensen.

Naast het ontwerp houdt een hovenier zich bezig met de aanleg van de tuin. Het aanleggen van een tuin is meer dan alleen maar bloemen zaaien. Een hovenier zorgt voor het juist afvoeren van regenwater zodat er geen plassen in de tuin ontstaan, legt de tuinpaden aan en plaatst de juiste verlichting.

Het is belangrijk dat de tuin goed wordt aangelegd omdat dit de basis is voor een mooie en langdurige tuin. Tenslotte helpt een hovenier ook bij het onderhoud van je tuin. Dit kan variëren van het snoeien van planten, het maaien van gras, tot het bemesten en het bestrijden van onkruid. De hovenier houdt de tuin ook in de gaten zodat eventuele ziekten bij planten tijdig gezien en behandeld kunnen worden. Maar een hovenier doet nog meer. Zo kan hij bijvoorbeeld ook zorgen voor de aanleg van een vijver, een pergola of een tuinhuis. Ook het plaatsen van een schutting of het creëren van privacy kan bij de hovenier worden neergelegd. Enkele hoveniers zijn daarnaast ook gespecialiseerd in bestrating. Dit kan gaan van een eenvoudige betonplaat tot prachtige kasseien. Zij doen de voorbereidende werken, leggen de stenen op hun plaats en zorgen voor de nodige afwerking.

Conclusie


Een hovenier doet veel meer dan we dagdagelijks denken. Niet iedereen beschikt over de tijd of de kennis om een tuin aan te leggen of te onderhouden. Een hovenier biedt een oplossing en kan je helpen met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van je tuin. Je kan je tuin laten omtoveren tot jouw droomtuin waar je alle rust en ontspanning kan vinden. Doe eens een beroep op een hovenier en geniet van je prachtige tuin zonder zorgen.

Professionele Hovenier inhuren

Link toevoegen

Link toevoegen